Pavel Filip: „Guvernul va susține agricultorii atât prin politici de sprijin, cât și prin crearea unui mediu atractiv de afaceri”
12 Aprilie 2016 09:31
Guvernul va susține producătorii agricoli, atât prin politici de sprijin, prin accesul la credite de dezvoltare, importul direct al motorinei, negocierea unor granturi cu partenerii externi, cât şi prin crearea unui mediu de afaceri mai atractiv pentru cei care vor să investească în economia ţării. Declaraţia aparține premierului Pavel Filip care a vizitat, ieri, câteva întreprinderi agricole din raionul Criuleni.

 

În cadrul vizitei de lucru la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, premierul a avut o întrevedere cu cercetătorii și colaboratorii întreprinderii.

„Vă felicit pentru realizările pe care le aveți, în special, pentru faptul că trei hibrizi de porumb, care au fost obţinuţi de către specialiştii Institutului, au fost înregistraţi în Registrul de Stat al României și vor fi comercializați în spațiul Uniunii Europene”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a vizitat, de asemenea, prima și cea mai mare fabrică de peleți din biomasă din ţară, construită în cadrul unui proiect cu finanţare din partea Guvernului Japoniei. Fabrica are o capacitate de producere a circa patru mii tone de peleți anual şi poate asigura încălzirea a 25 de grădiniţe şi şcoli, care sunt dotate cu cazane speciale din banii oferiţi, la fel, de către partenerii niponi.

Tot ieri, oficialul a mers în satul Onițcani, raionul Criuleni, unde a luat cunoștință de activitatea serelor unuia dintre cei mai mari producători de legume din Republica Moldova. Întreprinderea a reușit să construiască o afacere profitabilă în domeniul agriculturii folosind tehnologii moderne, cu susţinerea partenerilor externi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI