Dorin Chirtoacă le-a cerut edililor din România sprijin financiar pentru primăriile din Republica Moldova
11 Aprilie 2016 17:31
Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat la Bucureşti la Conferinţa reprezentanţilor comunităţilor locale din România şi Republica Moldova, organizată în sala „C.A. Rosetti” a Parlamentului.


Astfel, potrivit unui comunicat de presă, Dorin Chirtoacă le-a cerut, duminică, edililor din România sprijin financiar pentru primăriile din Republica Moldova, precizând că acest lucru le-ar da încredere să susțină direcția pro-europeană a Republicii Moldova.

"Adresez un apel către colegii de peste Prut și către toți colegii europeni: în cazul în care vor avea loc înfrățiri sau sunt deja înfrățiri atunci aceste înfrățiri ar trebui cumva și bugetate în bugetele locale din România. Comunitatea locală ar vedea că ceva bun se întâmplă și asta le-ar da încredere să susțină în continuare direcția proeuropeană a Republicii Moldova.

Dacă ar avea în fiecare an 100.000 de euro la bugetul lor suplimentar, credeți-mă, lucrurile vor merge ireversibil spre integrarea europenă” a spus Dorin Chirtoacă.

În discursul său de la tribuna Legislativului, Dorin Chirtoacă a spus că graniţa de la Prut dintre România şi Republica Moldova trebuie să „devină istorie”.

“Ar fi bine ca graniţa de la Prut să devină istorie!”, a afirmat primarul Chişinăului, în ropotele de aplauze din sală.

Comentarii: 0  
 
TAGURI