Partidul Liberal a examinat posibilitatea înaintării unui candidat la prezidenţiale
11 Aprilie 2016 16:32
Membrii Consiliului Republican al Partidului Liberal s-au reunit pentru a discuta despre criteriile de selectare a candidatului PL la funcţia de preşedinte, precum şi despre calităţile pe care trebuie să le întrunească acesta, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii. 


În acest sens, președintele PL, Mihai Ghimpu a precizat că acestă şedinţă este una informală.

„Nu am discutat nume concrete, a fost o discuţie preventivă, este prea devreme să stabileşti o tactică şi strategie, candidatul. Avem timp de ajuns, important este ca partidul trebuie să fie gata de aceste alegeri, astăzi este mai important ca niciodată continuitate parcursului european”, a spus politicianul.

Totodată, Mihai Ghimpu a mai declarat că viitorul candidat, propus de PL, trebuie să fie integru şi capabil să asigure stabilitate politică şi creştere economică din republică.

Numele posibililor candidaţi pentru fotoliul de şef al statului vor fi discutate, iniţial, în cadrul organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii. Ulterior, Consiliul Republican al PL va lua o decizie finală în acest sens.

Conform hotărârii Curţii Constituţionale din 4 martie, preşedintele urmează să fie ales direct de popor. Data scrutinului prezidenţial a fost stabilită de Parlament pentru 30 octombrie.

Comentarii: 0  
 
TAGURI