VIDEO // Renato Usatîi nu-i recunoaşte drept jurnaliști independenți pe Soloviov, Macovei, Gogu si alții
29 Martie 2016 12:54
Renato Usatîi nu recunoaște Centrul pentru Jurnalism Independent și pe reprezentanții acestuia, cunoscuți jurnaliști din Republica Moldova. După ce organizația l-a inclus pe Usatîi la categoria "inamicii presei", acesta a declarat într-o conferință de presă că nu recunoaște asemenea organizație și a reluat amenințările la adresa jurnaliștilor, potrivit hotnews.md.

„Există doar denumirea în internet, dar când încerci să-l contactezi...asociaţia jurnaliştilor independenţi a luat decizia Usatîi să fie blocat, izolat. Nici nu există aşa organizaţie la care faceţi referinţă", după ce portalul CJI media-azi.md l-a declarat pe Usatîi inamic al presei pentru că a interzis echipei de filmare a postului Publika TV să transmită informații de la ședința Consiliului municipal Bălți.

Este de menționat că din senatul CJI fac parte cunoscuți reprezentanți ai breslei precum Ludmila Andronic, Alexandru Canţîr, Vladimir Soloviov, Daniela Terzi-Barbarosie, Petru Macovei.

Atunci reprezentanții asociațiilor de media au condamnat anterior comportamentul agresiv al Primarului municipiului Bălți. „Sigur că este un abuz din partea primarului de Bălți. Primarii gestionează bani publici. Activitatea lor este de interes public major. De aceea reflectarea activității primăriilor și a consiliilor raionale, municipale, a parlamentului Republicii Moldova este de responsabilitatea mass-media", a declarat pe 21 martie, pentru Publika TV Petru Macovei, președintele Asociației Presei Independente.

„Vorbim despre accesul mass-media într-o instituție publică. Nu ar trebui să fie restricționat accesul mass-media într-o instituție publică. Respectiv aceste replici care vin din partea primarului de Bălți nu-și au locul într-o societate democratică”, a reacționat în acela și reportaj și Nadine Gogu, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent.

Deocamdată Centrul pentru Jurnalism Independent nu a reacționat oficial la declarațiile lui Usatîi de ieri, precum și nici la noile amenințări la adresa jurnaliștilor incomozi pe care Usatîi le-a reluat în carul conferinței de presă.

Vedeți mai jos declarațiile lui Usatîi (minutul 31:18). 

Vedeți minutul 1:38

Comentarii: 0  
 
TAGURI