Premierul a cerut măsuri concrete pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool
18 Martie 2016 20:30
În cadrul şedinţei Executivului, prim-ministrul Pavel Filip a cerut instituţiilor responsabile să ia măsuri concrete pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.


„Nu există săptămână în care să nu aflăm despre accidente serioase, cu răniți, cu persoane decedate, multe dintre ele generate pe fondul consumului de alcool”, a menţionat Pavel Filip.

Astfel, la solicitarea premierului, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a informat că, pentru reducerea numărului acestor accidente a fost elaborat un Plan de acțiuni care prevede un șir de măsuri concrete, dar se impune și modificarea cadrului legislativ-normativ în domeniu.

În acest context, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a propus creșterea amenzilor pentru șoferii prinși băuți la volan, de la 3000 la 15000 de lei, cu lipsirea de dreptul de a conduce mijloace de transport pentru o anumită perioadă de timp.

Premierul a susținut propunerile, precizând că „trebuie închisă orice portiţă din lege, care ar permite eschivarea de răspundere a celor care comit accidente grave sub influența alcoolului sau stupefiantelor”.

“Chiar dacă o să par poate prea insistent, vă asigur că vom reveni la acest subiect, până când reuşim să facem paşii decisivi în diminuarea numărului de accidente grave pe drumurile din Moldova”, a precizat Pavel Filip.

Comentarii: 0  
 
TAGURI