Decizie definitivă! Nicolae Timofti își va exercita mandatul până la depunerea jurământului de către nou-alesul președinte
17 Martie 2016 13:29
Preşedintele Republicii Moldova urmează să-şi exercite mandatul până la depunerea jurământului de către şeful statului nou-ales. Decizia a fost luată ieri, 16 martie, de Curtea Constituţională a Moldovei (CCM), după ce președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a depus o sesizare la Curtea Constituțională, pe 15 martie curent.

„În cazul apariţiei vacanţei funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova în legătură cu expirarea duratei mandatului, el îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către șeful statului nou-ales. Interimatul survine doar în caz de vacanţă a funcţiei în urma demisiei sau demiterii preşedintelui ţării, a imposibilității temporare sau definitive de a-şi exercita atribuţiile sau a decesului”, se spune în hotărârea CCM.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă și nu poate fi supusă nici unei căi de atac. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI