Sala cu Orgă va fi renovată până la sfârşitul anului
15 Noiembrie 2017 08:00
Sala cu Orgă din Capitală are o nouă față. Primele rezultate ale restaurării clădirii pot fi văzute de trecători, după ce au fost înlăturate parţial schelele din faţa acesteia.Pe clădire vor apărea opt lei în basorelief. Și subsolul Sălii cu Orgă este aproape gata, relatează Democracy.md.

"Ne aflăm acuma în viitoarea noastră garderobă. Acuma dacă observați, peretele acesta s-a păstrat inițial cum a fost la începutul secolului. Când s-a dat jos tencuiala s-au descoperit aceste sobe. Ele vor fi puse în valoare. Vor fi iluminate ca publicul spectator să admire elementele contrucției vechi", a declarat directorul Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu. 

Guvernul României a donat un milion de euro pentru restaurarea clădirii. În total, în proces sunt implicaţi 40 de muncitori.

"Sunt specialiști care întrunesc toate normele de restaurare. Aici fac trimitere la echipa din România care cu adevărat sunt profesioniști în lucrările de tâmplărie", a spus directorul Agenției de Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă. 

Clădirea reușește deja să capteze privirile trecătorilor.

Edificiul Sălii cu Orgă a fost dat în exploatare în anul 1901 şi este unul dintre monumentele istorice din Capitală.

Clădirea a fost proiectată de arhitectului Mihail Cekerul-Cuș.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI