Referendum anti-Chirtoacă: PL nu va delega reprezentanți la dezbateri
14 Noiembrie 2017 13:00
Partidul Liberal (PL) anunță că nu va delega nici un reprezentant la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului local din 19 noiembrie 2017.

„Considerăm că participarea noastră la dezbateri electorale, alături de uzurpatorii și inițiatorii acestui plebiscit, ar duce în mod implicit la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău", comunică partidul, potrivit unimedia.

„Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat și prin Rezoluția adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei", se scrie într-un comunicat al partidului.

PL îndeamnă cetățenii să nu participe la referendum, pe 19 noiembrie.

Recent, socialistul Ion Ceban în invita pe Dorin Chirtoacă la dezbateri în emisie directă, pentru a discuta pe tema relevanței referendumului.

Cu o săptămână înainte de plebiscit, primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu, fiind plasat sub control judiciar pe un termen de 30 de zile.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI